Welke houtpellets zijn geschikt voor mij?

Onze pellet-experts helpen je graag verder

Aanbevelingen voor een goede opslag van uw pellets

Check zeker ook onze gratis opslag service hier

Houtpellets zijn geurloos en kunnen zonder kwaliteitsverlies opgeslagen worden voor langere periodes.  De verpakking kan -afhankelijk van het merk- van papier of van plastiek zijn.

Een droge, liefst geïsoleerde opslagplaats is aan te raden, zeker bij de papieren verpakkingen. Best worden de zakken gestapeld op een pallet, ter voorkoming van optrekkend vocht.

Voorzie een voldoende ruime opslagplaats omdat de aankoop meestal per pallet gebeurt. Zorg er ook voor dat u er makkelijk bij kan omdat het reservoir van de kachel bijna dagelijks dient te worden bijgevuld !

Voor pellets in bulk dient men over een gesloten voorraadsruimte te beschikken. Deze ruimte kan men zelf maken of als silo aankopen. Belangrijk is dat de juiste koppelingen (Storz 100) gemonteerd worden, daar wij deze aansluitingen gebruiken om de slang van de vrachtwagen aan vast te koppelen (inblaas- en afzuigkoppelingen bij ons te verkrijgen.) Zorg dat de ruimte perfect droog blijft!

Tevens is het aan te raden een toegang te voorzien in de silo/voorraadkamer om een jaarlijkse reiniging te kunnen uitvoeren.

Kies best de locatie van de silo in functie van de toegankelijkheid met een vrachtwagen. De maximale blaasafstand is ongeveer 25 meter, doch hoe langer de blaasafstand, hoe groter de kans op breuk bij het blazen van de pellets.

De koppelingen van de silo dienen op manhoogte gemonteerd te worden.

Op zoek naar een opslagsilo voor losse pellets? Vanaf heden bieden wij het volledige gamma flexibele silo's van A.B.S.-silosystemen aan. Deze silo's zijn zo ontworpen dat er geen stofafzuiging nodig is. Het silodoek is luchtdoorlatend, doch laat geen stof passeren. Een flexibele, stofvrije en droge opslagsilo voor uw pellets!

Voordelen van onze flexibele silo's: bouwpakket, zelf te monteren, handig te vervoeren en binnen te dragen door een deur, koppelingen en alle onderdelen in pakket, verschillende bouwhoogtes en modellen verkrijgbaar.

Tevens kan u bij ons terecht voor onderdelen nodig bij de zelfbouw van een voorraadruimte, zoals Storz koppelingen.

Contacteer ons voor info en prijzen!