Welke houtpellets zijn geschikt voor mij?

Onze pellet-experts helpen je graag verder

Waarom houtpellets kopen in de zomer?

De Zomeractie bij Allehoutpellets staat voor de laagste pelletprijzen tijdens het jaar. U vraagt zich misschien af hoe het komt dat tijdens deze periode de pellets het goedkoopst zijn.


Tijdens de zomermaanden is er niet veel vraag naar pellets, waardoor de prijs laag staat. Wij bij Allehoutpellets proberen dan ook zoveel mogelijk vrachten vast te leggen aan deze lage prijs. Wanneer er tijdens de wintermaanden pellets gekocht moeten worden is de vraag veel hoger door de koude, waardoor de prijs stijgt. Gezien de late winterprik dit jaar hebben alle pelletfabrikanten al zeer vroeg hun hele jaarproductie kunnen verkopen. Onze bezorgdheid is dat bij de minste winterprik einde dit jaar de prijzen gevoeliger en vroeger zullen stijgen, daar de productiecapaciteit niet voldoende zal zijn.

Wij, als Allehoutpellets, bufferen een groot stuk van deze prijs-stijgingen voor u als klant door vroeg zeer grote stocks aan te leggen. Eens deze stock verkocht is zijn wij ook afhankelijk van de marktprijs op het moment van aankoop.

Elk houtpelletseizoen is ook anders, daarom dat vergelijken met afgelopen jaren moeilijk is. Door tekorten aan hout, een strenge winter of een trage productie kan de prijs stijgen omdat de producenten dan te weinig pellets hebben om te verkopen.

Op de grafiek hieronder kunt u het voordeel zien dat komt uit bestellen tijdens de zomer ipv tijdens de winter. U ziet ook het prijsverschil tussen jaren met een strenge winter of jaren met een zachte winter.

We hopen dat u voldoende geïnformeerd bent, vragen zijn altijd welkom.